Már csak párat kell aludni karácsonyig. De figyelj ide, kisanyám! Ezen, ne stresszeld magad!  

Már csak hármat kell aludni karácsonyig. De figyelj ide, kisanyám! Ezen, ne stresszeld magad!

mar_csak_harmat_kell_aludni_karacsonyig.jpg

Idén nem készült karácsonyi narancslekvár, a mézeskalácsok nincsenek még kidíszítve, az ajándékok még nincsenek becsomagolva és az ablakpucolás egy része is várat magára. Az is lehet, hogy ebben az évben ki is marad. Nem fogok ötféle süteményt sütni, és az ünnepi menü elkészítése sem fog bruttó 1,5 óránál tovább tartani. Egy dolgot biztosan tudok: nem szeretnék a konyhában robotolni, amíg a családom nélkülem éli az ünnepet.

Persze a fentiektől függetlenül idén is lesz karácsony, minket sem kerül ki.

Gyermekkorom legszebb karácsonyi emléke úgy 5-6 éves korom körüli. A szülői szoba narancssárga üveges ajtajára tapasztottam a fülem és a szemem. Hallgatóztam, leskelődtem a Jézuska után. A karácsonyfa izzójának fénye úgy játszott, hogy biztosra vettem, idén végre tényleg láttam elsuhanni az ablak alatt. Emlékszem a csengőszóra, a pasztell habcsókokra a fán, és a mindenféle színben és formában pompázó üveg díszekre. A türkiz színű óra volt a kedvencem, és persze a karikán ücsörgő piros-ezüst ruhás angyalka, ami most már a mi karácsonyfánk éke. 

stressz_karacsony.jpg
Ezek a fontos dolgok! Nem a porcica a kanapé alatt, a szennyesben maradt ruha vagy a méteres kalács összecsomósodott krémtölteléke. Az, hogy a gyermeki csillogó szempár meglássa a karácsonyi csodát. Azt a csodát, ami bekúszik a bőre alá, átjárja a testét, és amit soha el nem felejt majd.

Ám, ha Téged feltölt a nyolcadik rúd diós bejgli éjszakai elkészítése, akkor szíved-lelked rajta. Tegyed! Hajrá! De ne az elvárások miatt! Csak magad, magatok, a boldogság kedvéért.Talán holnap este, altatás után én is elkészítem a család éves narancslekvár adagját 10 kiló narancsból, mint évekkel ezelőtt.
.
Már csak hármat kell aludni karácsonyig. De figyelj ide, kisanyám! Ezen, ne stresszeld magad!  

A karácsonyi családi fotókat Tóth-Göndics Kinga, Wood&Lens Photography készítette.

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube csatornánkon pedig egy pici betekintést  engedünk az életünkbe.

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása büntetőjogi és polgári jogi következményeket von maga után.