Hogyan csináljunk gyereket?

Ültem a leendő babaszobánk padlóján és zokogtam. Biztos voltam benne, hogy sikerülnie kellett volna. Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy az első igazán aktív hónapon vagyunk túl, és egyetlen sikertelen időszak nem jelezhet gondot.

sikertelen_teherbeeses.jpg

(A kép forrása: ITT)

Hihetetlenül nehéz volt elfogadni azt, hogy nem mi irányítunk. Hiába vágytunk egy gyermekre, nem jött azonnal, amikor mi szerettük volna. Igazán csalódottak voltunk. Fiatal felnőttként már elfelejtettük gyermekkorunkból azt az érzést, amikor nem kaphatunk meg mindent azonnal. Rá kellett döbbennünk, nem tudjuk tudatosan befolyásolni a gyermekünk megfoganását. 

Kerestünk egy akciós repülőjegyet és elutaztunk Stockholmba lehűteni az aggodalmainkat. Brrrr… Még tundrabugyiban is baromi hideg ott a november. Ráadásul az 1800-as években kezdődő állami alkohol monopóliumnak köszönhetően folyékony kabát sem kapható olyan egyszerűen. Megbeszéltük, hogy nem görcsölünk tovább a babaprojekten, élveznünk kell ezt az időszakot. Azt, hogy oda utazunk ahová és amikor akarunk, hogy ha gondolunk egyet az éjszaka közepén mozizunk, sétálunk, vásárolunk vagy csak bámuljuk a csillagokat. 

hogyan_csinalj_gyereket.png

(A kép forrása: ITT)

Hazaérkezvén újult erővel vetettük bele magunkat a munkába. Munka alatt nem az irodai teendőket értem, mert bizony visszagondolva mi tényleg dolgoztunk az első gyerekünkön.

És akkor lássuk a haditervet. Hogyan csináljunk gyereket?

1. Tízóraira és uzsonnára gránátalma, mivel növényi ösztrogéneket tartalmaz. A fitoösztrogének a növényekben előforduló ösztrogénhoz hasonló anyagok, olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan, a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani. (Forrás ITT.)

2. Fontos az időzítés! Valahogy úgy gondolja az ember, hogy csak csinálni kell, és összejön a baba. Abba bele sem gondolunk, hogy mennyire fontos az ütemezés. Nagyjából 24 óra áll rendelkezésére a hímivarsejteknek a petesejt megtermékenyítésére.

Congratulate the apple juice!

(A kép forrása: ITT)

Ha nem állandó a női ciklus, a peteérés idejét csak tippelni lehet. Ilyenkor nagy segítség egy ovulációs teszt, amit érdemes több napon keresztül (12-17. nap) elvégezni. A női szervezetben 13 óra körül a legmagasabb az LH, úgynevezett sárgatestserkentő hormon. Arra ügyelni kell, hogy a teszt elvégzése előtt két órával már ne látogassuk meg a mosdót és ne is igyunk a koncentrált vizelet érdekében.

3. Hajnali 4 óra, csörög a vekker. Nem túl romantikus vezényszóra szerelmeskedni, de dologra fel! Azután 20 percet gyertyaállásban tölteni, majd, majd 1,5 órán át pihenni párnatoronnyal a fenék alatt. Este ennyi időt már nem bírtam volna ébren maradni vagy párnákkal magam alatt aludni.

Mindezt azért, mert úgy 20-30 perc szükséges az ondó elfolyósodásához. A méhszájtól kb. 15 centimétert kell megtenniük a spermáknak a célig. Ez nagyon hosszú út egy pici sejtnek. Egy perc alatt nagyjából 3-4 mm-t haladnak. A csípőt megemelve segíthetjük az útjukat!

4. Lelki egyensúly

A maximális fizikai jelenlét mellett a lelki síkra is igyekeztem koncentrálni. Próbáltam befelé kutatni, kideríteni, hogy minden rendben van-e bennem, készen állok-e egy baba befogadására. Egy rádiós interjúnak köszönhetően találtam rá a magzatkommunikációra. (Aki rosszul van a "hókuszpókusztól" ugorjon a következő bekezdésre.)

Petre Veronikával való első találkozásomkor egy nagyon érdekes üzenetet adott át. Az üzenet a leszületendő lélektől vár. Az szerette volna, ha mind a ketten ugyanannyira várjuk őt. Úgy érezte, hogy egyszer az egyikünk, másszor a másikunk várja őt jobban. És igazából a nagy munkában ez valahogy így is alakult. Az üzenet után próbáltunk úgy gondolni a kisbabánkra, mintha már velünk is lenne.

halvany_terhessegi_teszt.jpg

És csiribí-csiribá a következő hónapban, három nappal a nem várt menzeszem előtt felébredtem hajnalban és késztetést éreztem rá, hogy megcsináljak egy - az olvasataim szerinti - legérzékenyebb terhességi tesztet. Egy perc múlva már az összes szomszédunk értesülhetett az üdvrivalgásomnak köszönhetően arról, hogy kisbabánk lesz.

Mert igen, a halvány két csíkos teszt is pozitív teszt. ;)

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon  és a YouTube-on pedig egy pici betekinthetést engedünk az életünkbe.  

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása jogi következményeket von maga után.