IKEA hack, avagy így készítsd el a leghasznosabb konyhai bútorod

A svéd bútoráruház szereti az egyszerű alapdarabokat, a kreatív vásárlók legnagyobb örömére. Bárki a saját ízlése szerint alakíthatja át, tuningolhatja fel vagy házasíthatja össze őket, ahogy azt az alábbi példa is jól mutatja. Fogj egy fellépőt és egy ülőkét, csavarozd össze és máris kész a kiskukták elengedhetetlen kelléke, a biztonságot jelentő torony.ikea_hack.jpg

A lányom figyelmét az első születésnapja után már nem kötötte le egy szimpla lábos és egy fakanál. Ő látni akarta mi történik a konyhában fent a magasban. Felültettem hát a pultra, ám hamar rá kellett jöjjek, hogy a 2,5 m²-es placcon nem fér el egymás mellett egy 14 hónapos kukta és egy szimpla rántotta előkészülete, ezért segítségül hívtam az egyik legszuperebb applikációt.

A Pinteresten beírva a "kid's kitchen helper" kifejezést nagyon ötletes megoldásokat találunk arra, miként tehetünk egy szimpla fellépőt biztonságossá a kíváncsi kis segítőnknek. És akkor jött szembe velem egy IKEA hack, ami bizton állíthatom, minden anyukának megkönnyíti az életét! A Férjem abban az időben nem volt egy ezermester, de játszi könnyedséggel elkészítette.

 

Hozzávalók:

1 db IKEA BEKVÄM fellépő

1 db IKEA ODDVAR ülőke

1 db fúró

4 db nagyobb csavar

Szerelési útmutató: 

1. Szereljük össze a BEKVÄM fellépőt.

2. A fellépő felső fokára felfúrjuk a hokedli ülőlapját.  

3. Szereljük össze az ODDVAR ülőke lábait.

4. Az ülőke lábait fejjel lefelé rögzítsük az ülőlapra.

5. Fessük le, csinosítsuk ki az elkészült tornyot. A könnyebb tisztíthatóság érdekében akár lakkozhatjuk is.

kiskuktak_elengedhetetlen_kelleke.jpg

Amennyiben nem volt egyértelmű a leírás, javaslom a csatolt videó megtekintését.

Mióta bővült a bútorok száma a konyhánkban, kevesebb lett a hely és kevesebb lett a nyűgösség is. Nincs többé lábon csimpaszkodás, kötényhúzogatás, fióknyitogatás. Reggelente Mimi bontja ki a teafiltert, megsózza az ebédet, nyújtja a sütemény tésztáját, hatalmas örömmel teszi az esti szendvicseinkre a sajtot és a mosogatásnál is pacsálhat. A mi hétköznapjaink így működnek gördülékenyebben. És a Tiétek?

 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blog Facebook oldalát, így biztosan nem maradsz le a következő posztról, az Instagramon és a YouTube csatornánkon pedig egy pici betekintést  engedünk az életünkbe.

A blogon található valamennyi írás és kép a szerző, Endrész Tímea szellemi terméke és mint ilyet, szerzői jog védi. A képek, írások (beleértve az írások részleteit) a szerző engedélye nélküli jogosulatlan átvétele, közzététele, átalakítása, vagy bármilyen formában történő felhasználása büntetőjogi és polgári jogi következményeket von maga után.

Címkék: konyha gasztro advent DIY