Ingyenesen letölthető Diótörő cupcake papírdekoráció

A világ egyik legegyszerűbb süteménye a muffin. Emiatt sokan el sem tudnák képzelni a karácsonyi asztalon desszertként. De mi van akkor, ha az ember négyéves lányának ez az egyik kedvenc édessége? Hiszen ezt már szinte egyedül is el tudja készíteni! Akkor a tálaláson csavarunk egyet!

Így született meg az első papírból készült cupcake dekorációm, amit ünnepi Diótörő tematikára készítettem el.

131239301_304296554301039_5897452854086177228_n.jpg

Címkék: karácsony let gaszt

4 hazai alkotó által készített fajáték, amivel még az unokáid is játszani fognak

Az elmúlt időben azt veszem észre magam körül, hogy egyre több a tudatos szülő. Akik tudatosan ügyelnek arra, hogy mivel etessék a gyereküket (vagy inkább mivel ne), hogy hol vásároljanak ruhát nekik és arra is, hogy mivel játsszanak. Hóbortnak tűnhet a fából vagy egyéb természetes alapanyagokból készült játékok előtérbe helyezése, azonban amondó vagyok, ennél rosszabb divathullám soha ne legyen.

_heychicksblog.jpg

Őszi erdő inspirálta ingyenesen letölthető színező

Az augusztusi Vízparti nyaralás nevet viselő ingyenesen letölthető színező (IDE KATTINTS, HA MEGNÉZNÉD) nem csak a mi családunkban aratott nagy sikert, hanem a Tiétekben is. Ezek után nem volt kérdéses számomra, ha készülne egy újabb tematikus színező a porontyaimnak, szívesen megosztanám Veletek is!

Végre beköszöntött a valódi ősz. Imádunk ilyenkor a Gyula közeli erdőkben sétálni, így talán nem lep meg senkit, hogy a következő kifestő inspirációját a varázslatos őszi erdő adta.

1.png

Címkék: ősz színező DIY

Nyári esőnap gyerekkel: sellő tojástartóból

Ez a nyár nem feltétlenül a kánikuláról szól. Anyuka legyen a talpán, aki újabb és újabb benti programmal szórakoztatja a gyerekeit. Néhány hete megosztottam Veletek az első ingyenesen letölthető színezőmet (IDE kattintva letölthetitek) és itt a következő DIY projekt: sellő tojástartóból.

nevtelen_terv_20.png

Címkék: DIY

Könyvekre épült tematikus napok a koronavírus idejére

Mától a koronavírus-járvány terjedése miatt hivatalosan is bezár az az óvoda, ahol az elsőszülöttünk kiscsoportos. Óvatosan fogalmazok a kialakult járványhelyzetről, hogy óvjam a biztonságérzetét, mert bár minden gyereket megillet az információhoz való jog, úgy érzem, egy ilyen pici gyermek még nehezen értelmezheti a miértekre adott válaszokat ebben a számunkra is ismeretlen szituációban. A gyerek szűk kis világában, ami most még szűkebb lett, mi szülők jelentjük a biztonságot. Fontos, hogy ne sérüljenek ebben a bizonytalan időszakban. Ehhez az egyik legjobb eszköz a mese.

konyvajanlo_koronavirus.jpg

Címkék: könyvajánló DIY

DIY szivárvány kokárda

A lányom múlt éveben ilyenkor 2,5 éves volt. Emlékszem, villamossal keltünk át az Árpád hídon és az ablakhoz szorította icipici orrát, ahogy meglátta a rengeteg nemzeti színű lobogót. Persze, az óvodások által készített földbe szúrt pici zászlókért is majd’ megveszett. Akkor gondolkoztam el először azon, hogy hány éves kortól szokás kokárdával díszíteni a gyerekek ruházatát?

szivarvany_kokarda.jpg

Címkék: kokárda DIY

IKEA hack, avagy így készítsd el a leghasznosabb konyhai bútorod

A svéd bútoráruház szereti az egyszerű alapdarabokat, a kreatív vásárlók legnagyobb örömére. Bárki a saját ízlése szerint alakíthatja át, tuningolhatja fel vagy házasíthatja össze őket, ahogy azt az alábbi példa is jól mutatja. Fogj egy fellépőt és egy ülőkét, csavarozd össze és máris kész a kiskukták elengedhetetlen kelléke, a biztonságot jelentő torony.ikea_hack.jpg

Címkék: konyha gasztro advent DIY

Gyerekbiztos karácsonyfadíszek a konyhából

Ha végeztetek a mézeskalács sütéssel, ne tegyétek még el a sütiszaggatókat! Duplán kihasználhatjuk őket az adventi időszakban, hiszen a konyhában fellelhető alapanyagokból gyerekbiztos díszeket is készíthetünk a karácsonyfánkra.  Szódabikarbóna, keményítő, víz. Ez a három alapanyag biztosítja a szuper délutáni programot!

szodabikarbona_disz.jpg

Címkék: karácsony advent DIY

Alkoholmentes ünnepi italok

Megvan az az érzés amikor nem ehetsz vagy ihatsz valamit? Egészen biztos, hogy azt fogod megkívánni!  Legalábbis az első várandósságom idején pont így voltam az alkohollal. Annyira kívántam, mintha legalábbis azelőtt minden hétvégét mámorosan töltöttem volna. Abban az időszakban kísérleteztem ki két tipikus ünnepi ital alkoholmentes variációját. Elhoztam Nektek, hogy kismamaként vagy szoptatós anyukaként se lógjunk ki a sorból a koccintásnál.

alkohol_mentes_tojaslikor.jpg

Habcsók karácsonyfa köntösben

Gyermekkorom karácsonyainak egyik legszebb emléke, hogy ülök a fa alatt és titokban habkarikát ropogtatok. Ez az emlék inspirált arra, hogy idén én is elkészítsem ezt a klasszikusnak számító édességet. Megtaláltam a legtutibb habcsók receptet, amit idén karácsonyfa nyalóka formában készítettem el. Mutatom!

feldiszitett_habcsok.jpg

Csokoládé helyett ez kerüljön az adventi naptárba

Az előző blogomon már többször is írtam húsvéti ajándékajánló bejegyzést. A nagy sikerre való tekintettel, úgy gondoltam, idén összeszedek egy csokor cukormentes ajándékötletet, amivel megtölthető az adventi naptár huszonnégy zsákocskája. 5+1 tipp, amivel biztosan nem növeled a decemberi cukordömpinget!

adventi_kalendarium.jpg

Zöldül a fürdőszobánk

Publikálva: 2018. október

Egy hónappal ezelőtt már írtam arról, hogy hogyan gyűrűzött be az életünkbe egy környezettudatosabb szemléletmód. Arra gondoltam, hogy sorra véve az otthonunk helyiségeit rávilágítok, milyen kicsi változtatásokkal lehet nagy lépéseket tenni a fenntartható jövő érdekében. A sorozat első részében megmutatom hogyan is zöldül a fürdőszobánk.

zoldul_a_furdoszobank.jpg

Címkék: fenntarthatosag

10 tipp a környezettudatosabb élethez

Publikálva: 2018. szeptember

A július hónapra meghirdetett műanyagmentes nemzetközi mozgalom hatása a mi háztartásunkba is begyűrűzött. Szép lassan, lépésről lépésre történt a változás, épp úgy, mint egy sikeres életmódváltás esetén. Tíz pontba szedtem össze azokat a nagyon egyszerű, pici lépéseket amivel a Ti családotok is sokat tehet a fenntartható jövőért.  

szemet_teknos_thelifewithmimi.jpg

Címkék: fenntarthatosag

Ne csak edd, arcodra tedd! - Őszi arcápolás konyhai alapanyagokkal

Publikálva: 2018. október

Egy nő életében többször is előfordulhat olyan élethelyzet, amikor nem tud időt szakítani arra, hogy meglátogassa a kozmetikusát egy jó alapos, vagy akár egy kényeztető arcápoló kezelésre. Pánikra semmi ok! A konyhánkban rengeteg olyan alapanyag található, amik nem csak belülről, hanem kívülről is táplálni tudják a bőrünket.

oszi_arcapolas.jpg

Mennyit ér egy gyermek élete?

Publikálva: 2018. június

Több mint két éve nem néztem tévét, nem olvastam hírekről. Nem vagyok otthon az aktuálpolitikai témákban és nem tudom, mik a felkapott bulvársztorik. Tudatos döntés eredménye ez. Miután várandós lettem, elhatároztam, hogy kerülöm az összes rám negatív hatást gyakorló médiumot. Tegnap este megtört a jég. Megnéztem a késő esti híradót. "Hét évet kapott a csecsemőjét halálra rázó férfi" állt a szalagcímben.

handcuffs-2102488_1280.jpg

Címkék: lélek anyaság apaság

Nálatok laknak-e állatok? - Avagy így lettünk három gyermekes szülők

Publikálva: 2017. október

2009. nyarán két lakás között ingáztunk; az akkori csajos albérletem és a mostani otthonunk között. Szeptember 1. napjával azonban hivatalosan is összeköltöztünk a Férjemmel, aki eme jeles nappal úgy gondolta, kapcsolatunk valóban új szintre lépett: szükségünk van egy cicára. 

Így lett egy hatalmas vörös perzsa anya és egy utcai cirmos apa kereszteződése a mi elsőszülött gyermekünk. Ő Szofi. 

szofi.jpg 

Kutyagumit evett a gyermekem

Publikálva: 2018. február

Tamarával egy iskolába jártunk. Egyszerre vártuk az első gyermekünket, ők azóta szorgalmasabbak voltak és már megszületett a második babájuk is.  Bár már legalább 2,5 éve nem találkoztunk, szinte napi kapcsolatban vagyunk, megosztjuk a vicces és a kevésbé vicces  - anyasággal kapcsolatos  - történeteinket is egymással.

szeklettartaly.jpg

Nyílt levél a régi barátoknak az összes elmagányosodott anyukától

Publikálva: 2018. augusztus

Drága Barátom!

Tedd a szívedre a kezed! Mit gondoltál akkor, amikor félelemmel vegyes örömmel újságoltam el Neked, hogy gyermekem lesz? Mi volt a mosolyod és az ölelésed mögött?  Őszintén tudtál  örülni velem? Vagy már aznap eltemetted a barátságunkat? Te már akkor tudtad, hogy itt véglegesen lezárul egy korszak és egy teljesen új kezdődik aminek nem biztos, hogy részese szeretnél lenni?
barati_oleles.jpg

Címkék: lélek anyaság

Ébresztő édesanyák!

Publikálva: 2018. október

Amikor tudatosan kezdtem el a bloggal foglalkozni, egyetlen cél lebegett a szemem előtt: inspirálni az édesanyákat, ösztönözni a sorstársakat. Az anyai lét nagyon könnyen be tudja szűkíteni a teret mind pszichikailag, mind fizikálisan. Azonban amint felismerjük ezt a tényt, szertefoszlik minden korlát, hiszen a határvonalakat - ha beismerjük magunknak, ha nem - egyedül mi szabjuk meg önmagunknak.
ebreszto_edesanyak.jpg

Címkék: lélek anyaság

A gyerekek után a nők a leggonoszabb teremtmények?

Publikálva: 2019. március

Világéletemben a férfi kollégák között tudtam hatékonyan dolgozni.  A tyúkól effektusban a feladatokhoz nem problémamegoldó aspektussal, sokkal inkább problémakereső szemlélettel közelítenek a kolleginák. Aztán miután az ember lánya anya lesz, előbb vagy utóbb csak bekerül egy virtuális baromfiketrecbe. 

anyasag.jpg 

Címkék: lélek anyaság

Állatias anyai ösztönök

Publikálva: 2018. január

Esténként, miután a ház elcsendesedik végigpörgetem az internetet. Tegnap elalvás előtt egy - az Index által lehozott - cikken akadt meg a szemem, miszerint lezárták a Fővárosi Állatkertben az emberszabásúak házát egy gorillamama és a december 23-án született utódja érdekében. A "látogatóink egy része hangoskodással, kopogással, vakuzással idegesítette az állatokat, így erre a döntésre kényszerültünk" áll az állatkert közleményében. 

Címkék: lélek anyaság

Szülés utáni depresszió? Egy frászt!

Publikálva: 2018. február

Mostanában egyre divatosabb téma a szülés utáni depresszió. Sokunk - többesszámban fogalmazok, mert nem akarok ujjal mutogatni - szégyelli a gondolatait, amit a babázással kapcsolatban fogalmaz meg, ugyanis a társadalom valahogy azt várja el tőlünk, hogy rózsaszín ködben és púderszagú felhőben örüljünk a nap mind a 24 órájában, hiszen anyukák lettünk.siros_1.jpg

Címkék: lélek anyaság

Anyatejből készült az ékszerem

Publikálva: 2018. május

1,5 éve tápláltam anyatejjel Mimit mikor szembe jött velem az interneten egy gyönyörű ékszer. Rákattintottam a fotóra és pont úgy kerekedett el a szemem, ahogyan most a Tiéd. Anyatejből készült. A szívem hevesen kezdett dobogni. Tudtam, hogy ennél kézzel foghatóbb formába nem tudom önteni azt az érzést, amit szoptatás közben érzek, akkor, amikor szorosan összebújva elveszünk egymás tekintetében. 

ekszerem.jpg

Címkék: anyaság